OmaPKS:n logo

Liittymätilaus

Uuden kiinteistön liittämiseksi sähköverkkoon tarvitaan aina liittymissopimus, jolla sovitaan sähköliittymän paikka ja sähkön tarve. Näillä sivuilla voit tehdä liittymissopimuksen sähköisesti, kun tiedät kiinteistösi sijainnin ja tarvittavan pääsulakekoon. Saat noin viikon kuluessa sähköpostilla tilausvahvistuksen, jossa kerrotaan tarkempi aikataulu liittymän rakentamiselle.

Liittymismaksulla katetaan liittymän rakentamiskustannukset. Jos sähköliittymän tilaaminen ei ole vielä ajankohtaista, voit myös laskea palvelun avulla liittymismaksun suuruuden haluamasi paikkaan. Sähköntoimituksen aloittamiseksi tarvitset lisäksi verkkopalvelusopimuksen ja sähkönmyyntisopimuksen. Puhelinpalvelumme palvelee arkisin klo 8-18 numerossa 013 2663 100.

1 Asiakastyyppi


2 Valitse liittymän koko

Liittymismaksun suuruus määräytyy rakennettavan johtopituuden ja tarvittavan pääsulakekoon perusteella. Tarkan koon saat kiinteistösi sähkösuunnittelijalta. Omakoti- ja vapaa-ajanasuntojen tyypillinen liittymäkoko on 3x25 ampeeria. Suuremmissa sähkölämmitteisissä kiinteistöissä sulakekoko voi olla 3x35A.


3 Missä kiinteistösi sijaitsee?

Kiinteistön sijainti on suurin liittymismaksuun vaikuttava tekijä. Etsi kiinteistösi paikka kartalta suurentamalla sitä ja klikkaa sen paikkaa. Liittymismaksu ilmoittamaasi liittämispisteeseen näkyy oikealla. Voit nyt siirtyä tekemään liittymätilausta tai pyytää kirjallisen tarjouksen painikkeilla. Tarjouksen sähköliittymästä saat viiden työpäivän kuluessa OmaPKS palveluun ja sähköpostiisi.

HUOM. Liittymismaksu on laskettu ilmoittamiesi koordinaattien perusteella ja voi muuttua, jos liittämiskohta muuttuu.

Kiinteistön sijainti